Hjørnholms Pileblog: 02/16/14

søndag den 16. februar 2014

Der flettes til forårsudstilling

I dag har jeg færdiggjort en rammeværkskurv i dugpil og med masser af gæslinger indvendigt.
Det blev en rigtig forårskurv..
For nogen tid siden blev jeg spurgt, om jeg aldrig flettede med gæslingegrene. Dette gav mig efterfølgende den idé at lave en stor kaosflettet rammeværkskurv, hvor jeg indflettede gæslingegrene fra en dugpilsort, som jeg normalt ikke fletter med. Jeg har den som større træer, fordi den er så smuk i farven, og fordi den får gæslinger oftest før jul, som for alvor pryder træerne her i de første mørke måneder.
Kurven bliver at se på en udstilling hos Trehøje Kunstforening i Vildbjerg gamle skole, og der er fernisering på torsdag d. 20 februar kl. 19.
På udstillingen viser jeg både brugskurve og skulpturelle fletarbejder, så kig forbi enten til ferniseringen eller i åbningstiden, weekender fra  kl. 13 - 16. indtil d. 16 marts.
På udstillingen er der yderligere malerier af Marianne Helstrup og Tine Vangaard, samt smykker af Jane Kristensen.

Men her lidt billeder af "Gæslingekurven"

Today I finished a big framebasket chaotic woven in acutifolia willow, with lots of catkins on the inside.
A true spring basket...

Recently I was asked if I ever weave with willow with catkins. This gave me the idea for this basket. I usually do not use the kind of acutifolia which is used on the inside, I only have it for its beauty. The catkins often appear in December, and really show there full beauty now.
I made the basket for an exhibition which open on this coming thursday.
I am exhibiting both functional baskets and more sculptural work.
Below is some pictures of the "Catkins basket".


Kurven under opbygning.
The basket in progress.Der arbejdes på indersiden af kurven.
I am working on the inside of the basket.


Den færdige kurv, den vil jo ændre farve når den tørrer, da den er flettet af halvfrisk dugpil som endnu er rød og grøn i farven.
The finished basket, the colour will change when it dries out, as it is woven from semidried acutifolia willow. It will change colour from reddish to black.