Hjørnholms Pileblog: 04/16/14

onsdag den 16. april 2014

Kursus i York / Workshop in York.

Jeg er netop vendt hjem efter en uge i England, hvor jeg underviste 4 hele dage i York, og derefter 3 dages ferie med Kristian i Lake District ( besøg hos Owen Jones blandt andet, men derom i et senere indlæg...).

Den engelske kurvemagerorganisation arrangerer hvert år en række kurve/flette workshops i York. Det foregår på The Mount School, som er en pigeskole. Pigerne har lang påskeferie, så derfor er det muligt at leje sig ind i de gode og rummelige faciliteter. Så der var fuld forplejning fra køkkenets side, gode workshop lokaler, værelser og opvarmet svimmingpool

Ud over at jeg underviste i rammeværkskurve, var der "Eksperimenter i bark" med Maggie Smith, "Birkebark" ved Jonas Hasselrot, "Madweave" i papir ved Linda Mowat og "Scalloming/Tungesnit" i pil ved Jenny Crisp.

Det var nogle dejlige dage på skolen, pta. at jeg stort set ikke så andet end skolen i løbet af de 4 dage jeg var der. Der var undervisning fra kl.  9 - 17, og udover faste måltider, tilbud om svømning om morgenen og foredrag af de 5 undervisere om aftenen. Det blev dog til et par smutture ud et par gange, blandt andet til den lokale pub...

Så der var masser af tid til at fordybe sig i de enkelte workshops, hvilket var meget værdsat. Mine kursister havde kun lavet meget få rammeværkskurve før, selvom flere var temmeligt erfarne flettere. Jeg tror det lykkedes mig at få dem til at værdsætte den mangfoldighed af nye kurveformer der åbenbarede sig for dem. Til min store glæde lavede 6 ud af 8 en oval rammeværkskurv inklusive låg som det første. Det har jeg ikke oplevet før.
Men der kom jo mange andre former frem i løbet af de 4 dage, også kaosflettede kurve, som jo ikke er helt traditionelle rammeværkskurve.
Alt i alt var det en dejlig oplevelse at hellige sig undervisning af rammeværk i 4 dage, der var masser af gode stunder med udveksling af tanker og ideer, samt en dejlig humoristisk stemning på holdet.
Derudover er det jo altid dejligt med andre hold samtidigt, som er akkurat lige så opslugt af deres arbejder, det være sig birkebarkekurve, pilebarkeksperimenter og de perfekte tungesnit.

I have just returned from a week in Great Britain, where I had a workshop in frame baskets, and afterwards 3 days of vacation in Lake District with my husband.
The British Basketmakerorganization arrange workshops every year in York around Easter Holidays, at The Mount Scool. It is a boarding school for girls, and the courses can be aranged while the girls are on Easter vacation. 

I was teaching Frame Baskets, Linda Mowat "Mad weave", Maggie Smith "Experimental Bark", Jonas Hasselrot "Birch Bark" and Jenny Crisp "Scalloming".

I had some great days teaching, 4 full days from 9am - 5pm, where the students could devote themselves to making the hoops, getting the frame right, and filling them out.
My students had only made a few frame baskets before, although they were quite experienced weavers.
But I succeeded in getting them enthusiastic about the new possibillities in making new basket shapes. 
I was really pleased that 6 out of 8 made an oval basket with lids. Never seen before in my courses...
A lot of different frame baskets were made throughout the week, and we had lots of time to exchange new ideas and working hard filling out the baskets. 
The 8 students I had were great, and we had lots of good laughs, and I want to thank them for that.


En af byportene ind til den gamle bydel / one of the old citygates


Der arbejdes intenst. / working intensely

Ugens produktion / production of the week


Mit hold..../ my students.


Jonas Hasselrot


Jenny Crisp


Maggie Smith 


Linda Mowat.