Hjørnholms Pileblog: 03/23/11

onsdag den 23. marts 2011

Eksperimenterende kursus med Mary Butcher.

Jeg har netop været på et inspirerende og eksperimenterende kursus med Mary Butcher i Jette Mellgrens værksted i Odense. Det har været dejligt at kunne fordybe sig i et emne over 3 dage, uden de helt store forpligtelser. Der var lagt op til at vi måtte arbejde helt individuelt med egne projekter da vi kun var 5 på holdet.
Hun havde et par oplæg såsom en lille bærkurv fra Finland. dette var en enkel og forhodsvis let kurv, som kunne laves næsten hvor som helst uden de store forkundskaber eller værktøj.

Derudover blev vi introduceret til den såkaldte krysantemum bund, som kan laves af et fladt materiale som spåner, sjener, pakkebånd eller i mit tilfælde koncentrerede jeg mig om nogle rustne metalpakkebånd. Vi fik vist 2 variationer i måden at starte på. På billedet vises en detalje af starten på et af mine produkter, denne metode bliver ikke så flad som den anden variation.
Jeg brugte kobbertråd til at binde med i en krydsflet.

Mit objekt.
 
Detaljebillede af den øvre kant.

  
Skønne skygger. Indvendigt og udvendigt.

Et andet objekt med den anden bundvariation, som er mere flad.
Denne er krydsflettet med ledninger.
Faktisk synes jeg at dette metalbåndmateriale er meget lovende mht. forskellige flettemuligheder.
Så jeg må ud på nogle byggepladser og finde noget mere. Men hvis I kender til noget et sted, er I meget velkomne til at tænke på mig.