Hjørnholms Pileblog: 06/17/12

søndag den 17. juni 2012

Hjemme igen.

Som beskrevet i sidste indlæg har jeg været 3 uger i USA og Vermont.
Nu er jeg vel hjemme igen, og godt igang med forberedelserne til årets landsskue i Herning, og diverse kurvebestillinger.
Det har været en fantastisk tur, med masser af søde mennesker og gode oplevelser, og ikke mindst spændende at se hvordan amerikanerne og candiernes tilgang til kurveflet er.

Jeg underviste jo som sagt den sidste uge i Stowe, Vermont. Festivalen er arrangeret Merry som er en ildsjæl og arbejdshest. Det var i år den 21. festival og der var et par stykker der havde været der alle gange, og mange havde været der mange gange før.
Kursisterne kom fra stort set hele USA og Canada, og festivalen var betegnet som en af de bedste af sin slags, bla. pga. sin overskuelige størrelse og hyggelige omgangsform, med hjælp og små aktiviteter om aftenen, og ikke mindst forrygende mad.

 De Åbne Franske giver udfordringer....

En af mine kursister meddelte at hun ALDRIG nogensinde havde arbejdet så hårdt i 2 dage for at lave en kurv....

 Bonnie Gale arbejder.

Jeg havde 3 2-dages workshops, som alle var fuldtegnede. Det var rammeværkskurve, åbne franske kurve og skulpturel flet.
Pilen havde jeg købt opblødt af Bonnie Gale, som boede rimeligt tæt på, og det var skønt. Det var udelukkende black maul, hvilket ikke er en af mine favoritter ( måske fordi den er så grov og busket på mine marker), men det var rigtig god pil, som kun blev bedre i løbet af ugen. Det enenste problem var den kraftige pil til ringe, som kun var et-årig og vanskelig, så jeg blev reddet af at jeg havde bragt en hvis portion færdige ringe hjemmefra pyh ha....

 Skulpturel flet

 En kæk hane.

Jeg synes at alle mine workshops gik godt, selvom de for alvor fik deres sag for med de åbne franske, og kun en af mine elever udvandrede.....
Hun burde slet ikke have været på, hun havde aldrig flettet pil før, og ville ikke spørge om hjælp på noget tidspunkt, men ønskede en opskrift på skrift!!!!

 Laura Lee Zanger kurve.

Rigtig meget undervisning i kurve foregår i USA, med at man får et kit, med opskrift og
materialer, og så klarer man sig selv det meste  af tiden,  læreren henviser så hele tiden til opskriften i sin vejledning. Så struktureret er min og mange andre danskeres undervisning ihvertfald ikke. Det er også lidt sværere med pilen, da der ikke er en fast tykkelse i forhold til længden på materialet, så derfor er det jo sværere at give helt eksakte anvisninger som holder hver gang....

 Nantucket basket.

Mit forslag til nogle kommende workshops på stedet er også at de eksperimenterer noget mere. Jeg synes at mange af deres kurve og kurser var dræbende kedelige, men de har jo tilgang til  masser af spændende materialer, og med en anvisning af en given teknik, kunne man jo i højere grad lade eleverne være kreative og nytænkende. Jeg havde ihvertfald nogle elever som var modtagelige for en anden form for undervisning. Men måske er det et andet klientel de holder fast i, og festivalen er jo en stor succes.