Hjørnholms Pileblog: 02/13/13

onsdag den 13. februar 2013

Pileinstallationer

Jeg er i år i den heldige situation at jeg skal lave et par pileinstallationer:

Landsskuepladsen i Herning.

Den ene bliver på Landsskuepladsen, hvor jeg slår mine folder hvert år, som koordinator af det grønne Landsskue. I år er et af vore indsatsområder at oprette et "Spor i Landsskabet" og i den forbindelse har jeg planlagt at lave en kombineret indgang, hule, organiskformet skulptur som skal "suge" folk ind på sporet....
Jeg har lige fået leveret en kæmpe dynge pil til at starte på, men tegninger foreligger endnu ikke.
Skulpturen skulle gerne stå færdig i maj måned, hvor vi holder generalprøve på sporet til grøn institutionsdag sidst i maj. Langs sporet vil der blive forskellige "stationer" med relevant information om naturens fugle og smådyr, samt mulighed for at dyste med dyrene og hinanden, eller blot nyde stedet et øjeblik før man går videre. Samarbejdspartnere og aktører er jægere, biavlere, ornitologer og Natur og Ungdom for at nævne nogle.
Er der nogen der har lyst til at være med til at lave denne skulptur, er man meget velkommen.
Jeg hører meget gerne fra dig.....

Derudover er jeg blevet inviteret til at deltage i projektet:

Læ & Leben1. maj til 30. september 2013
Læ & Leben er en site specific landart udstilling, der i sommeren 2013 vil udsmykke Reventlowparken med skulpturelle værker skabt med afsæt i den århundredgamle flettetradition på Sydhavsøerne og med inspiration fra parkens skjulte skatte.
De skulpturelle værker vil blive udført af en gruppe internationale, professionelle flettekunstnere og vil blive arrangeret som en oplevelsesrute i parken og rundt omkring søen. Her vil publikum kunne opleve, hvordan flet i pil og poppel på nye og overraskende måder kan skabe opmærksomhed på kunsten i naturen, det gamle håndværk samt Reventlowparkens enestående miljø.
De deltagende kunstnere er:  Mary Butcher (England), Carlos Fontales (Spanien), Anne Mette Hjørnholm (Danmark), Annette Holdensen (Danmark), Tim Johnson (UK), Palle Lindau og Anne Højstrup (Danmark), Karin Van Der Molen (Holland), Joan Farre Olivér (Spanien), Monica Guilera Subirana (Spanien), Jan Johansen og Jette Mellgren (Danmark).
Udstillingen følges op af forskellige aktiviteter og gratis guidede rundvisninger.
Projektet udføres af Fletværket i samarbejde med Museum Lolland Falster.
Projektet er støttet af: Lolland Kommune, Grosserer L. F. Foghts Fond, Henry og Edith Pedersens Familiefond, Vestlollands Turistforening, Reventlowparkens Støttekreds, Sejerlund Bed and Breakfast. Odense Aftenskole.
Du kan følge projektet på: www.jettemellgren.dk