Hjørnholms Pileblog: 01/12/15

mandag den 12. januar 2015

Småbitte kurve / Tiny baskets

Så er jeg godt igang med det nye år 2015.
Jeg har allerede afholdt årets første kursus med en trofast skare, som er kommet som de første i mit værksted i flere år.
Høstmaskinen er sendt til et større eftersyn, da den gik i stykker, lige før afslutningen af sidste års høst. Så nu glæder jeg mig til at få den retur og i topform.
Det er jo ikke ligefrem fordi at eventuelle snemasser forhindrer en i at komme igang.

Men mens vi venter på høstarbejdet laver jeg småbitte kurve.
Jeg har skåret noget dugget pil (ligner ørkenpil) ved en lokal sø, som jeg har brugt til nogle små kurve, og så selvfølgelig rosmarinpil eller Gracilis som den vist egentlig hedder.


Sidstnævnte pil er fantastisk spændstig trods sin ringe størrelse. Dermed er den særligt velegnet til specielt kaosflet.
Selvom jeg er startet småt, er det måske bare starten på noget meget større, jeg vil ikke helt løfte sløret for hvad det kunne være, derom senere. Det har ihvertfald været meget hyggeligt at lave disse små formater.
At man med lethed kan have alle 10 stk. på samme billede taget med zoomlinse fortæller jo lidt om hvor småt det er (de mindste overstiger ikke 10 cm.)A new year 2015 is already rolling forward, and I am back in business.
The first weekend workshop is over and done with, and another one is due next weekend.
My harvest machine is sent for a major check up at the mechanic, so while I am waiting to get the willow harvest started, I weave tiny framebaskets.

I found some nice willow by a local lake, much similar to a willow I have in my fields called desert willow. It has a beautiful, greyish blue dusty colour, and is tiny in growth and suitable for these small baskets.
Some of the baskets are woven with Willow Gracilis which is the finest and strongest (compared to the size) I know of. It is fantastic for chaotic weaving.
I have started this year with these tiny baskets, the smallest are 10 cm, but it might end up with something big.
Looking forward to where the baskets will take me this year.