Hjørnholms Pileblog: 03/05/14

onsdag den 5. marts 2014

Skulpturprojekt på Venø Efterskole.

I fredags var jeg på Venø Efterskole for at lave et pileskulpturprojekt med nogle af efterskoleeleverne. Alle lærerne var ude af huset grundet pædagogisk dag, så bestyrelsen havde overtaget ansvaret for eleverne, og hermed var jeg kommet ind i billedet som en aktivitet.

Opgaven lød på en skulptur på plænen foran skolen lavet i pil, og vi havde 1 dag + evt. lidt ekstra tid et par eftermiddage om nødvendigt.
Grundet den meget korte tid, havde jeg bestemt, hvad vi skulle lave og forberedt 2 af fuglekroppene hjemmefra, så jeg bedre kunne visualisere, hvad jeg ville have dem til at lave.

Jeg fik 12 unge mennesker, som aldrig havde flettet før. Det blev en travl dag med god arbejdsiver selvom nogle af dem synes at det var en langsommelig proces, og  - var det virkeligt nødvendigt at fylde den så meget ud!
Fuglene blev ikke helt så tætte, som jeg selv vi have lavet dem, men man er jo ikke i tvivl om hvad det forestiller, og så må de holde så langt tid de nu kan.

Idag var jeg oppe på øen igen, for at vi kunne færdiggøre fuglene og montere og arrangere.
Vi havde fået udpeget et område, hvor de skulle være. Det var skønt at nogle af dem kunne komme op at hænge i træerne, og at en af dem kom til at sidde på busskiltet var meget spontant og godt set.
Håber den for lov til at blive siddende...

Alt i alt et dejligt forfriskende projekt.


Last Friday I was making a willow sculpture project at "Venø Efterskole" ( a boarding school, for grade 9 and 10). All the teachers were away and the school board members were in charge of the students. I was hired to make a workshop with 12 students.
I had only one full day, and some hours today to finish a project, so I decided what to do and how. I had prepared 2 of the birds before I came, so it was a lot easier to understand and work with. The students had never woven with willow before....

Today we finished it by arranging the 4 birds in and around the trees in front of the school. One of the birds ended on top of the bus stop, and I hope it can stay there....


A very nice and refreshing project, 


Fuglen er ved at fange en flue/The bird is catching a fly...


 


Mejsekuglen er 60 cm og det grønne er fiskenet/The "birdball" is 60 cm. and the net is fishing net.