Hjørnholms Pileblog: Sublim oplevelse.../ A sublime experience....

tirsdag den 11. februar 2014

Sublim oplevelse.../ A sublime experience....

Jeg har i dag været på tur med familien. Rejsens mål var primært Johannes Larsen Museet i Kerteminde, hvor Bent Vinkler og Nina Ferlov udstiller indtil d. 23. marts.
Denne udstilling man bare se, hvis man holder af kurve og akvareller.
Jeg er virkelig helt løftet af at se denne smukke udstilling, de 2 udstilleres kunstværker klæder hinanden i sjælden grad. Farveafstemt hele vejen igennem.
Med baggrund i det tekstile, og min nuværende løbebane i det kurvemæssige er jeg måske nok et ret modtageligt publikum. Men jeg syntes virkelig det var fantastisk at få et indblik i Bent og Ninas verdener, som kredsede om det samme, men med meget forskellige udtryk.

Nina Ferlov viser både det mere tekstile i form af trykte stofbaner og mindre billeder trykt på kraftigt papir med et meget tekstilt udtryk, og samtidigt sine undersøgende og fantastiske akvareller af blomster, græsser og frøstande m.m.

Bent Vinkler viser en serie af åbne brugskurve i afstemte farver, store skulpturelle kurve, løbbundne krukker, tasker og andre skulpturer.
Alt sammen med en forståelse og respekt for materialernes væsen og kunnen, i samspil med indfarvede pil i smukke nuancer.

I tillæg er der lavet et flot udstillingskatalog, med et interview med dem begge om deres arbejdsprocesser og inspirationskilder. Samt en masse dejlige billeder.

Så nyd mine billeder som en appetitvækker før du kommer afsted til Kerteminde og ser denne imponerende og meget omfattende udstilling !

Today I have been on a trip with my family to Kerteminde on the island Fyn, where we visited the "Johannes Larsen Museum". At this venue, basketmaker Bent Vinkler and painter Nina Ferlov are exhibiting until March 23rd.
This is an extraordinary exhibition which you have to see if you by any means get the chance...
I was really stunned by the beauty of their artwork, and how well the colours were balanced against another.

Bent Vinkler is a very skilled basketmaker, and the one who got me started in basketry. He has a seldom ability for using and combining colour, material and shape to create a sublime basket.
He is always very focused and allows no compromises, which shows in his work.

Nina Ferlov makes beautiful watercolorus of flowers, seeds and grasses, which she paints with a rare beauty. She has a textile education, which shows in her more ornamental paintings.

They are both very fascinated by and using nature, but in two very different ways.
So if you can not make it to Kerteminde, you can at least enjoy my pictures from the exhibition below.

Bent Vinkler: 
Nina Ferlov:
2 kommentarer:

FRØKEN LARSEN I/S sagde ...

Æstetisk smukt og gennemført - et selskab, du godt kan blande dig i !!
Måske man skulle prøve at lokke manden på tur ?
Knus Lene.

Unknown sagde ...

Tak for tippet! Kunne godt tænke mig at se det.