Hjørnholms Pileblog: Landart projekt ved Bratskov Pilefestival

søndag den 27. juli 2014

Landart projekt ved Bratskov Pilefestival

Er lige kommet hjem efter dejlige dage i Brovst, hvor der for 8. gang blev afholdt pilefestival, arrangeret af en flok ildsjæle i Jammerbugten flettekreds.
Der var flettere og pileproducenter fra det meste af landet, og det hele foregik i haven ved Bratskov, som er en idyllisk beliggende gammel historisk herregård, som idag tilhører kommunen og bruges til turistkontor og udstillinger m.m.
Jeg kom ind i billedet, da jeg blev hyret til at lave et Landartprojekt i parken i forbindelse med pilefestivalen støttet af Landdistriktsmidler.
Så de sidste 2 dage har jeg og nogle ivrige hjælpere lavet et såkaldt "Kurvely". Inspirationen var en hønsekurv, som var delvist synligt, liggende på hovedet.
Den blev flettet på den smukkeste plads under store gamle træer med udsigt til en dam og indgang til resten af parken.
Jeg startede projektet lørdag morgen alene, med at få konstruktionen og formen på plads, ved hjælp af stålstænger og pil. Flettede den del af hanken som var synlig og som jeg ville have gjort med en mindre hønsekurv.
Først på eftermiddagen og resten af dagen, var der så nogle villige flettere som sprang på og vi fik kaosflettet formen med enkle pil af gangen. Da der var aftensmad kl. 18.30 stod formen klar.

Næste morgen startede jeg med at flette igen, men da gik jeg over til at flette med bundter af 4 - 5 pil, der var 4 - 5 forskellige hjæpere på i løbet af dagen. nogle mere end andre. Men kl. 16 da festivalen var slut stod "Kurvelyet" færdigt.

Det var en god proces at lave det og fint at det ikke bare stod fiks og færdigt da festivalen startede, men at det var undervejs, så de besøgende kunne følge med i, hvordan det blev lavet. Der var stor interesse og mange dejlige kommentarer. Hjælpefletterne gik til projektet med stor ildhu, og ingen af dem havde vist prøvet at flette så stort før. Det er jo en meget anderledes fysisk oplevelse at komme op i størrelse.

Tak til den nordjyske flettekreds for invitationen, jeg nød meget at være deroppe og være en del af en velorganiseret pilefestival.
Det var en skønt at få lov til at omsætte en idé og skitse på papiret til virkelighed i fuld størrelse.

I have just finished a Landartproject in the northern part of Jutland.
I was invited to make this project, as part of the annual willowfestival at Bratskov in Brovst. 

Bratskov is an old historical manor, situated in a beautiful garden.
I was working 2 days in a lovely setting, under some big trees, and right by a small pond.
I started in the morning the day before the festival, setting out the form of the sculpture with iron rods.
My idea was to make a huge hen basket, chaotically woven, upside down, only partly visible. 
The size was so big that the basket ends up as a shelter, thereby the name "Kurvely" - "Basket shelter".

I started out on my own, getting the shape right and weaving the part of the handle which was visible. But in the early afternoon and for the rest of the 2 days, I had between 1 - 4 different weaving helpers.
The first day we were only weaving with one rod at a time getting the outer shape, but the second day we were weaving with 4 -5 rods at a time, which gives another structure to the surface. And fit well to this large construction of a basket.

It was a great project to do, and as we worked on the second day, which was the day of the festival, we had many visitors and enthusiastic comments on our project.
My helpers worked very well and thought it was so much fun to try something that large, as they usually made smaller baskets. It is a very different physical experience to make something big.

So I want to thank for inviting me, I enjoyed very much doing this project in Bratskov, and be part of a well organized willow festival.
It was so much fun to be able to convert an idea and sketch on a piece of paper to reality in full size.


Den første spæde form med jernstænger/ the first step, making the shape with the iron rods.


Resultatet efter 1. dag / the end of day one.


Teamwork en på hver side / one at each side


Skygger / shadowstoppen var den mest besværlige at flette / the top part was difficult


Ægteskabelig flet / husband and wife weave
2 kommentarer:

FRØKEN LARSEN I/S sagde ...

Den er vildt, fantastisk flot. Sådan en burde alle ha´ i sin have…;0)
Knus Lene.

Salix sagde ...

Skønt!
Det må have været fantastisk at have været med til at lave den.
Håber at også det lykkes engang.