Hjørnholms Pileblog: Kære nyhedsbrevslæsere og andre pileinteresserede.

søndag den 9. januar 2011

Kære nyhedsbrevslæsere og andre pileinteresserede.

Da jeg netop har sendt mit sidste nyhedsbrev ud i aften, vil jeg bruge lejligheden til at byde jer velkommen på min blog, med et friskt indlæg.
Jeg har i december haft den glæde at flette julegaver til en lang række personer, og håber selvfølgeligt at tingene har glædet modtagerne.
Det er blevet til ikke så få fuglefoderhuse.
Der har da også været nogle der skulle bruge forskellige kurve, såsom brændekurve og svampekurve. Sidstnævnte må jo så vente lidt med at blive taget i brug....

Der har dog også været andre projekter i de sidste par måneder, den ene opgave var en skulptur til en 70 års fødselsdag. Her fik jeg frie hænder. Det skulle være en skulpturel genstand af en vis størrelse, som kunne stå ude. Så da jeg længe havde tænkt på at flette nogle store krukker, blev dette et kærkomment startskud. Så jeg flettede en stor klassisk formet krukke i pølseflet. Den er flettet på en træklods, hvor nogle af stagerne er erstattet af jernstænger, så den ikke synker sammen.
Den krævede jo en masse pil, og jeg var ikke i stand til at løfte den alene, da den var færdig. Den måler ca. 150cm x 80cm.
Jeg har tænkt at lave en hel serie krukker, nogle flettede som denne, og andre af en lettere beskaffenhed og i andre materialer måske.
Så det bliver spændende at se hvordan tingene udvikler sig.

En anden opgave jeg fik for nyligt var at lave en kopi af en børnesadel. Jeg fik lov at låne en gammel udtjent model, som jeg så vidt muligt skulle kopiere. Jeg skulle kun udføre flettearbejdet og ikke monteringen af remme og underlag m.m.
Det var faktisk lidt sjovt sådan at skulle rekonstruere noget der var lidt komplekst. For jeg havde jo ikke anden instruktion og kørevejledning ind den gamle stol. Der var alskens ståltrådsforstærkning indflettet og stagerne til sædet var flettet med i buen tidligt og ikke bare sat på bagefter....
Jeg lavede få ændringer i forhold til modellen og var selv godt tilfreds med resultatet.

Jeg har fået en del nye datoer på kursuskalenderen, så jeg håber at det kan friste nogen til at tilbringe en weekend i mit værksted...
Se i kursuskalenderen på min hjemmeside: http://www.hjornholm.dk/kurser.htm

kh.
Anne Mette

1 kommentar:

Gunna Pé sagde ...

Det er meget flote kurver hos dig :-)Jeg har også et pileblogg http://gepehandverk.blogspot.com/
Hilsen
Guðrún fra Island