Hjørnholms Pileblog: Lamper, masker og samvær på Vissinggaard januar 2011

mandag den 24. januar 2011

Lamper, masker og samvær på Vissinggaard januar 2011

I sidste uge var jeg og de andre flettekoner fra Baksets4life samlet på Vissinggaard, som vi traditionen tro er en lille uge hvert år i januar.
Vi har ofte haft forskellige undervisere ind over et par dage til at flytte os lidt eller meget fagligt som gruppe og enkeltvis.
Der er plads til morgenmøder, som vi bruger til faglig sparring, planlægning af fremtidige projekter og almindelig diskussion om, hvor vi står og hvad vi ønsker fremover.

Årets emne var masker og lamper....og en enkelt lykkepose som det allerførste.

Vi blev som gruppe introduceret til begrebet lykkepose hos Ane Lyngsgaard, som et led i en arbejdsproces sammen med nogle tyske gæster fra Lichtenfels i november, kurvemagere og lærere fra kurvemagerskolen.

Ideen er at du får en pose materialer i en lukket pose, og skal så flette eller på anden vis bruge alle materialer i posen.
Vi fik 2 timer til projektet, og der kom mange sjove og forunderlige objekter ud af indholdet.
Både hos Ane og senere på Vissinggaard gik der fugl i det for mig. Begge posers indhold lagde ikke op til de store fletterier.....
Så det blev en metalspånfugle og en gipsfugl.

 
Det var en god opvarmning til det videre forløb.
I weekenden havde vi så besøg af Birgit R. Larsen fra Hestbjerg på fyn, som er professionel maskemager.
Vi startede med at lave en gipsgazemaske, hvori vi støbte en gipsmaske, Så hermed et lidt anderledes billede af flettegruppen Baskets4life!!!

Det er jo fantastisk sådan nøgternt at kunne studere hovedform og ikke mindst næser....
På gipsmasken kunne vi så enten lave en lædermaske eller forme et helt andet ansigt i ler, hvorpå der blev lavet en gaze/tapetklister maske ovenpå. Denne kunne så dekoreres på mange måder.

 Min gazemaske....

Vi bevægede os med dette kursus langt væk fra fletteriet, men vi har jo erfaringer med, at det er godt at blive tvunget ud i nogle andre metoder og materialer. Ikke fordi vi skal til at lave masker, men måske kan man bruge nogle af metoderne på en ny måde. Ihvertfald giver det et indspark til ens arbejdsprocesser,

De sidste dage var vi i højere grad tilbage til fletteriet eller ihvertfald naturmaterialerne m.m. Idet opgaven var at arbejde sammen i grupper om at lave lamper.
Jeg kom i gruppe med Marie Skinbjerg og Dorte Tilma og vi lavede forskellige eksperimenter med glasfilt, træfiner, lidt pil, kokosfibre og ståltråd.
Projektet var igen udsprunget af et gruppearbejde med førnævnte tyskere, hvor vi også lavede lamper

Billederne er eksempler på en lampe undervejs ( som senere blev beklædt med papir) og en flettet i burkinaflet i lange ranker.. fra ugen i november.

- og her min lampe fra sidste uge i fuld størrelse og en detalje.
Her legede jeg med lyset og enkle objekters skygger. Jeg er selv vældig fornøjet med resultatet, og det kunne godt være noget jeg arbejdede videre med.


Alt i alt en dejlig uge, som giver fornyet energi til mit eget arbejde i værkstedet herhjemme og måske også smitter af på min undervisning. Så glæd jer....Ingen kommentarer: